top of page
Teamwork

DISC training voor teams

Sterke teams

Jezelf en het team beter leren kennen en de samenwerking en het teamresultaat verbeteren. 

 

Met behulp van de krachtige online DISC analyse krijgen mensen verscherpt inzicht in zichzelf en in hun eigen werkstijl. In de teamsessie ontstaat vervolgens ook inzicht in de onderlinge verschillen en begrip voor elkaar. Deelnemers leren om gedrag van teamleden te herkennen en hoe zij daarop in kunnen spelen om het maximale uit de samenwerking te halen.

DISC is de meest gebruikte gedragsprofilering tool in zijn soort, ondersteund door tientallen jaren van onderzoek en validatie.

Badge_DISC.jpg

Wanneer zet je een DISC analyse plus teamsessie in? 

   Er is weinig begrip of waardering voor elkaar

   Teamleden kennen elkaar nog niet goed en dit proces wil je versnellen

   Voor inzicht in en benutten van elkaars talenten

   De onderlinge communicatie loopt niet lekker 

   De sfeer in de groep is niet goed

   Het team werkt minder goed samen onder druk en bij stress  

   Je wilt de samenwerking en het teamresultaat verbeteren.

Onderdelen van de training

Stap 1. Helder doel  

We bespreken doelen en verwachtingen van de teamsessie (why, what, how). Dit zorgt ervoor dat vanuit een gemeenschappelijk beeld vertrokken wordt. 

Stap 2. Invullen online vragenlijst 

In de eigen tijd vult ieder teamlid de online DISC vragenlijst in. Het invullen hier van kost ongeveer 15 minuten. Het resultaat is een persoonlijke rapportage over en visuele weergave van de persoonlijke talenten en werkstijl. Het teamprofiel geeft een overzicht van de verschillende gedragsstijlen binnen het team. Welke stijlen heeft het team in huis en wat is het effect daarvan op de samenwerking en het resultaat? 

Stap 3. Teamsessie 

De resultaten van de DISC analyse komen aan bod in de teamsessie. We focussen daarbij op het individu én het team. Middels verschillende actieve werkvormen verscherpen deelnemers het inzicht in hun eigen en andermans gedrag en leren zij elkaar beter kennen. 

Resultaat 

   Teamleden weten wat ze aan elkaar hebben en waar ze elkaar op aan kunnen spreken 

   Doordat het gedrag van collega’s beter ‘geplaatst’ kan worden, neemt het begrip voor verschillen en het                       onderlinge vertrouwen toe. Dit versterkt de samenwerking

   Teamleden krijgen inzicht in elkaars talenten zodat deze ten volle benut kunnen worden  

   Verbeterde communicatie

   Individueel profiel om mee te nemen naar huis; uitgebreid persoonlijk rapport over  communicatie -, werk - en            leiderschapsstijl, do's en dont's in communicatie, energielekken, reactie onder stress  

   Teamprofiel; overzicht van de verschillende gedragsstijlen binnen het team.

bottom of page